Iban NL33 INGB 000 000 4567 – MAX Maakt Mogelijk

18 januari 2024

In Oost-Europa bedenken ouderen allerlei manieren om warm te blijven, zoals het vullen van plastic flessen met kokend water, om daar ‘s nachts tegenaan te liggen, of het plakken van plastic tegen de ramen. Want de bouwvallen waarin arme ouderen wonen, bieden geen enkele beschutting tegen de kou. Tijd voor MAX slaat daarom de handen ineen met Stichting MAX Maakt Mogelijk, om samen met de kijker zoveel mogelijk huisjes en kachels te renoveren van ouderen in Moldavië, Roemenië, Albanië, Kosovo en Oekraïne. In de studio zijn te gast: Jan Slagter, dokter Ted van Essen, vrijwilliger Ingrid Rietveld en Leona Philippo treedt op. Deze speciale uitzending van Tijd voor MAX is te zien op donderdag 25 januari om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Jan Slagter richt in 2006 Stichting MAX Maakt Mogelijk op met als doel ouderen in nood te helpen. “Al jaren delen we hout, kolen en voedsel uit tijdens de winter. Mede daardoor is het aantal ouderen bij wie ledematen bevriezen, drastisch gedaald. Dat is goed nieuws, maar we zijn nog niet klaar. Zolang er nog ouderen in krotten wonen, is het gevaar van de kou niet geweken. Daarom moeten we samen in actie komen’’, vertelt Jan Slagter.

Dokter Ted van Essen waarschuwt voor de gevolgen van kapotte kachels op de gezondheid. Hij legt ook uit wat de kou doet bij ouderen met een zwakke gezondheid. Actrice Jette van der Meij is enorm begaan met het lot van de ouderen in Oost-Europa en draagt ook haar steentje bij.

Ouderen in Oost-Europa overleven de winter niet zonder hulp. De krotten waarin ze wonen zijn niet bestand tegen de kou. Hierdoor kunnen ledematen bevriezen, zelfs met de dood tot gevolg. MAX Maakt Mogelijk wil met hulp van donateurs de kachels en bouwvallen repareren van de armste ouderen.

Tijd voor MAX – donderdag 25 januari – 17.10 uur NPO1

Iban MAX Maakt Mogelijk: NL33 INGB 000 000 4567

Alle berichten