Onderdak voor ouderen in Pakistan

15 april 2021

MAX Maakt Mogelijk helpt ouderen wereldwijd. Ook in de sloppenwijk ‘Khaliq Nagar’ in de stad Lahore in Pakistan waar de meeste ouderen geen inkomen hebben. Stichting PECA schreef een brandbrief om de armste ouderen, die geen kinderen hebben en daarom dakloos deze coronacrisis moeten overleven, te helpen met een huis.

In maart 2020 is er een hoop veranderd voor de Christenen in de sloppenwijk ‘Khaliq Nagar’ in Lahore. Met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, raakten mensen van wie veel bij de steenfabrieken werken, direct hun baan kwijt. En daarmee ook hun inkomen.
Ondanks de lockdown is een voedselpakketten actie opgezet om de armsten te helpen. Er werd alleen gegeven waar het echt nodig was, om de zelfredzaamheid van de mensen niet in de weg te staan.

Het huisje staat op het terrein van het dat Stichting PECA runt. Daardoor is er altijd medische hulp voorhanden. Het medisch centrum is één van de projecten die de stichting heeft opgezet in de sloppenwijk.

Verder zijn er in totaal 25 ouderen die dagelijks gebruik maken van de dagbesteding in het huisje. De ouderen krijgen er dagelijks een warme maaltijd en hebben hierdoor de sociale contacten die zo belangrijk zijn. Sommigen van hen zijn door hun kinderen op straat gezet en zouden zonder deze opvang dakloos zijn.

 

Alle berichten