Soms lijkt het alsof de oorlog in Oekraïne stilaan is afgenomen. Aanvallen of beschietingen halen niet altijd meer het voorpaginanieuws en het journaal wordt niet langer gedomineerd door beelden uit Oekraïne. Maar dit betekent allesbehalve een einde aan het inmiddels ruim 2 jaar durend conflict...

Het Oekraïense volk mag niet vergeten worden

Soms lijkt het alsof de oorlog in Oekraïne stilaan is afgenomen. Aanvallen of beschietingen halen niet altijd meer het voorpaginanieuws en het journaal wordt niet langer gedomineerd door beelden uit Oekraïne. Maar dit betekent allesbehalve een einde aan het inmiddels ruim 2 jaar durend conflict.

Voedselpakketten

MAX Maakt Mogelijk biedt nog altijd maandelijks steun aan honderden Oekraïense vluchtelingen die hun heil hebben gezocht in buurland Moldavië. Maar heel veel ouderen die niet vluchtten, hebben het ook moeilijk. Van hun pensioen kunnen ze niet meer alles kopen, want net als in de rest van Europa is het leven in Oekraïne ook duurder geworden. MAX Maakt Mogelijk wil zo goed mogelijk hulp verlenen aan de achterbleven ouderen door voedselpakketten uit te delen. Al eerder ging Jan Slagter naar Oekraïne bij diverse ouderen langs die getroffen zijn en hulp nodig hebben. De sporen van vernietiging door het Russische leger lijken in de dorpen alweer te verdwijnen door het woekerende groen. Maar bij de ouderen die hier nog altijd wonen, zijn de diepe sporen nog dagelijks voelbaar. En daarom mag voedselhulp niet stoppen en hebben wij uw hulp nog steeds dringend nodig!

Transporten

Transporten naar Oekraïne rijdt MAX Maakt Mogelijk zelf niet, maar helpt bij gelegenheid transporteurs met een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld brandstof. Zodoende kunnen essentiële behoeften zoals medicijnen, voedsel en aggregaten afgeleverd worden.

Helaas is het einde van de crisis nog niet in zicht en hebben wij uw hulp nog steeds dringend nodig. Laten wij onze krachten bundelen en help ons ook de achtergebleven burgers helpen!

HELP MEE EN DONEER

 

Alle projecten