Het Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, speciaal voor mensen met alleen een AOW of met daarnaast een klein aanvullend pensioen.

Project

Het Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. Het is bedoeld voor gezonde senioren en voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie.

Het Ben Oude NijHuis is een initiatief van MAX-directeur Jan Slagter. Hij wil laten zien dat het heel goed mogelijk is in Nederland goede verpleeghuiszorg te bieden voor het geld dat de overheid er elk jaar voor betaalt. Als je als zorgorganisatie maar efficiënt omgaat met het geld dat er binnen komt. Dus geen dure managers, geen verspilling en geen onnodige regels en voorschriften. Jan Slagter kiest daarom bewust voor kleinschalige zorg.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat in kleinschalige woonvormen betere zorg wordt geleverd dan in grootschalige verpleeghuizen. Zo hebben bewoners in een kleinschalige woonvorm vaak minder medicijnen nodig. Om deze plannen te realiseren is er een onafhankelijke stichting opgericht: stichting Ben Oude NijHuis

Wonen en zorg              

Het voormalig klooster bestaat uit 2 verschillende vleugels, een zorgvleugel en een woonvleugel. In de woonvleugel wonen gezonde senioren en mensen met een (lichte) zorgvraag. De zorgvleugel is bedoeld voor mensen met een zware zorgvraag.

In het Ben Oude NijHuis staan de wensen van de bewoners centraal. De zorg gaat uit van hun behoeften en hun ritme. Er zijn 3 woongroepen van ieder 8 tot 9 bewoners. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer met zicht op de prachtige kloostertuin van maar liefst 3000 m2. Een tuin waar bewoners zo vaak als ze willen kunnen vertoeven.

Mede dankzij de bijdragen van donateurs kon het Ben Oude NijHuis worden verbouwd en ingericht en kon het huis vervolgens in oktober 2017 zijn deuren openen.

Meer informatie: www.benoudenijhuis.nl

Alle projecten