Sinds 2018 is er een nieuwe wet in Hongarije van kracht die zegt dat daklozen niet meer op straat mogen slapen. Daardoor lijkt het alsof daklozen er niet meer zijn. Maar het probleem heeft zich nu verplaatst naar parken, bossen en industrieterreinen. Een oplossing is er niet. Daarom doen Michel en Janet wat ze kunnen om deze dak-en thuislozen te helpen.

Michel en Janet van Boxtel zijn allebei werkzaam geweest in de verslavingszorg. Toen Michel voor zijn werk regelmatig naar Hongarije ging, kwam hij in aanraking met dak-en thuislozen. In 2015 besloot het echtpaar met hun twee kinderen naar Hongarije te verhuizen om fulltime hulp te bieden aan de armsten in en om Boedapest. Met financiële steun van de kerk en donateurs kunnen ze steeds meer mensen helpen met maaltijden uitdelen en persoonlijke hulp.

Iedere zondagochtend organiseren ze samen met vrijwilligers een bijeenkomst. Er wordt muziek gemaakt, gebeden, eten uitgedeeld en vooral een luisterend oor geboden.

Michel en Janet zorgen voor warme maaltijden maar brengen de hulp ook naar de mensen toe. Dit varieert van eten, tot dekens en kleding maar ook hulp inzake een slaapplaats, en een woning. MAX Maakt Mogelijk wil helpen zodat Michel en Janet hun werk voor de dak-en thuislozen kunnen voortzetten.

 

Alle projecten