Als je in Nederland een handicap hebt, zijn er allerlei voorzieningen waar je gebruik van kunt maken. In Moldavie is dat heel anders. Toch is er een schoenenfabriek waar ouderen met een handicap kunnen werken. Maar die wordt met sluiten bedreigd.

MAX Maakt Mogelijk heeft vorig jaar, bij de schoenenfabriek, een hoop schoenen gekocht voor kinderen die anders niet naar school konden. Maar onlangs is het gebouw van de fabriek gesloten, met als gevolg dat bijna alle werknemers noodgedwongen en zonder inkomsten thuis zitten..

Een van de mensen die voor zijn inkomsten afhankelijk is van de schoenenfabriek, is Mihail. Maar nu de fabriek moet sluiten, omdat er geen geld is voor een nieuwe ruimte, is hij wanhopig. Het werk in de fabriek is zijn inkomstenbron.

In het tijdelijk onderkomen van de schoenenfabriek heeft Constantin Gazan de leiding. Een gedreven man die altijd oplossingen zoekt om de omstandigheden voor zijn werknemers zo goed mogelijk te maken. Maar dat is in Moldavie niet makkelijk, er zijn geen fondsen beschikbaar om de man te helpen met de nieuwe werkplaats. Er is een lege ruimte beschikbaar waar de werkplaats van de schoenenfabriek zich mag vestigen, maar dan moet de ruimte nog wel opgeknapt worden. MAX Maakt Mogelijk wil deze ruimte onder handen nemen zodat de ouderen zelf weer geld kunnen verdienen.

Alle projecten