Op het platteland van Moldavië hebben de ouderen overal tekort aan. Maar het meest essentiële, namelijk eten, ontbreekt bij alle 40 ouderen in het rotsachtige dorpje Rogojeni.

Er wonen in dit oude deel van het dorp nog maar 40 mensen, allemaal ouderen. Er staan daarom veel verlaten huisjes. Jonge mensen zijn naar de grote stad of het buitenland vertrokken, in de hoop op werk. De ouderen blijven alleen achter.

Het pensioen van 30 euro is niet toereikend om een maand lang eten van te kopen. Een doktersbezoek, hout en kolen in de winter of dagelijks een warme maaltijd is niet aan de orde. Vooral tijdens de winter is het moeilijk om aan eten te komen. De mensen kunnen hun huisje niet uit en zijn overgeleverd aan wat ze bewaard hebben in de zomer.

Om de voedselpakketten klaar te maken en rond te brengen is medewerking van de burgemeester erg belangrijk. Zijn dorp is erg arm, maar de man wil niets liever dan hulp voor de ouderen. Zo is het hem al gelukt om een deel van het dorp te voorzien van stromend water. Hij zegt alle hulp toe om de ouderen de voedselpakketten te brengen. Ook als de wegen onbegaanbaar zijn door de sneeuw.

MAX Maakt Mogelijk wil met de hulp van de kijker alle 40 ouderen, iedere maand, een voedselpakket brengen ter waarde van 25 euro.

Alle projecten