Stichting Veteranen Actief is actief in Bosnië om na de oorlog iets terug te doen voor de bevolking. Tijdens dit vrijwilligerswerk wordt een voedselbank in Novi Travnik ontdekt. Vele ouderen zijn hiervan afhankelijk voor hun enige warme dagelijkse maaltijd. Maar de keuken is in erbarmelijke staat en wordt daarom met sluiten bedreigd. De veteranen willen dit niet laten gebeuren en schakelen de hulp van MAX Maakt Mogelijk in.

De veteranen gaan zelf als vrijwilliger een week lang naar Bosnië om de voedselbank op te knappen. De voedselbank moet aan veel veiligheidseisen voldoen. Daarnaast krijgt de voedselbank een sociale functie. Behalve dat de ouderen er hun maaltijd kunnen nuttigen, kunnen ze elkaar op deze verwarmde, aangename plek ook ontmoeten en vriendschappen sluiten. De voedselbank is gered en daarmee ook de warme maaltijd voor ouderen die nauwelijks of geen pensioen hebben.

Ouderenproblematiek Bosnië

Status project

Het project is afgerond. De voedselbank voldoet aan alle eisen en bedient dagelijks nog alle ouderen die ervan afhankelijk zijn.

Alle projecten