Gouden huweiljk & Moldavië

vrijdag, 13 november 2015 18:40 NPO 2
Alle uitzendingen

Toen Ina en Leen Ketting elkaar 50 jaar geleden het jawoord gaven, was het hun droom een groot gezin te stichten. Na de geboorte van hun zoon loopt het anders en besluiten ze een aantal kinderen te adopteren. Daarnaast bieden ze aan veel pleegkinderen een thuis. Hun huwelijk komt volledig in dienst te staan van deze kwetsbare kinderen: hen een goede basis voor het leven bieden werd het belangrijkste doel van Ina en Leen. Een groot feest voor hun gouden bruiloft moet de bekroning zijn, maar dat is voor het stel financieel niet haalbaar. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Gerrit Vreeken is 82 jaar oud en enorm actief. Zo rijdt hij dementerende ouderen van en naar de opvang, doet klusjes in zijn buurt én geeft wekelijks dansles aan mensen in een rolstoel. Al heel lang heeft Gerrit een wens: hij wil graag een keer een helikoptervlucht maken. Jan Slagter brengt hem een bezoekje en komt tevens met goed nieuws.

En we gaan naar Moldavië. Hoewel de problemen voor de ouderen nog lang niet opgelost zijn, riep MAX Maakt Mogelijk in 2014 om hulp voor een andere kwetsbare groep: kinderen. De schooldirectrice uit het dorp Stefanesti trok aan de bel. Kinderen op die school kregen soms dagenlang geen eten wegens geldgebrek. In deze aflevering keert Jan terug naar de school, want dankzij alle donaties is er goed nieuws te melden.

Presentatie: Jan Slagter