Straseni & Brandveiligheid

vrijdag, 3 mei 2013 17:35 NPO 2
Alle uitzendingen

In Moldavië, het armste land van Europa, wonen ouderen onder erbarmelijke leefomstandigheden. Acteur Serge-Henri Valcke werd gegrepen door deze armoede en besloot eind 2012, samen met MAX Maakt mogelijk, in actie te komen voor ouderen in de streek Straseni.

Voor het nieuwe thuiszorgproject in deze streek heeft Serge zoveel mogelijk colliers verkocht. De opbrengst hiervan komt volledig ten goede aan de ouderen. Net als Serge-Henri hebben vele anderen zich het lot aangetrokken van de ouderen en geld gedoneerd. Jan Slagter keert terug naar Straseni om te laten zien hoe de donaties besteed zijn en hoe het de ouderen vergaat.

In december 2012 was te zien hoe de 87-jarige mevrouw Ikking opleefde toen ze werd verrast met een dagje uit in haar geliefde Amsterdam. Winkelen op het Waterlooplein, met Harry Slinger zingen op een grachtenboot, een ontmoeting met burgemeester Eberhard van der Laan én een hereniging met haar zus maakten deze dag onvergetelijk. Niemand kon vermoeden dat kort daarna het leven van mevrouw Ikking op zijn kop zou staan.Een hevige brand verwoest haar woning. Niets blijft gespaard. MAX Maakt Mogelijk heeft alles in het werk gesteld om het enige dat niet te koop is, terug te brengen.

Presentatie: Jan Slagter.