Taxi van MAX

woensdag, 2 januari 2019 15:00 NPO 2
Alle uitzendingen

In de Taxi van MAX haalt Jan Slagter ouderen thuis op die minder mobiel zijn en daardoor vaak alleen thuiszitten. De taxi brengt ze onder meer naar een familielid of bijzondere plek waar mooie herinneringen liggen. Het eerste taxiritje is voor Rob uit Almere, die door Jan naar zijn broer Eddie in Rotterdam wordt gebracht. Door ziekte is Rob al 3 jaar niet bij zijn broer geweest en het wordt tijd voor weer een bezoekje.

Eenmaal in Rotterdam haalt Jan Slagter Martha (87) op. Als klein meisje ging ze altijd met haar vader naar de Rotterdamse Haven en met de lange roltrap de Maastunnel in. Martha kan er zelf niet meer komen met haar rollator. Jan neemt haar daarom mee in de taxi, om vervolgens samen de Maastunnel in te gaan.

Elk jaar zien ouderen in Oost-Europa met angst en beven de winter tegemoet. Temperaturen van 20-25 graden onder 0 zijn in dit gebied geen uitzondering. De ouderen hebben een heel erg laag inkomen. Hiermee kunnen ze geen kolen of hout voor de kachel kopen om de winter mee door te komen. Om deze ouderen de winter te laten trotseren is er hulp nodig. Met deze hulp kunnen kolen, hout en voedselpakketten uitgedeeld worden.

Rein uit Udenhout was altijd een actieve man. Diaken van beroep en erg sportief. Wielrennen was favoriet. Tot Rein op zijn 48ste de ziekte van Parkinson krijgt. Rein kan dan het wielrennen alleen nog maar op televisie kijken. Zijn grootste wens is om een dagje mee te rijden in een volgauto bij een echte wielertour. Jan Slagter schakelt oud-wielrenner Jan Janssen in. Hij zorgt ervoor dat de wens van Rein vervuld wordt!