MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial – deel 1

dinsdag, 23 december 2014 18:36 NPO 2
Alle uitzendingen

Ook dit jaar organiseert MAX Maakt Mogelijk het jaarlijkse kerstdiner voor 350 ouderen die om uiteenlopende redenen een feestelijke avond verdienen. Het diner vindt plaats in de Grote Kerk in hartje Den Haag. Naast een heerlijk diner, zijn er ook optredens van bekende artiesten zoals Lee Towers, de musical Een Avond met Dorus, Dreamgirls en Hans Kazàn.

Voor een aantal dinerende gasten is de avond extra speciaal, omdat hun grootste wens in vervulling gaat. Bijvoorbeeld voor Gerda die na 15 jaar zorg voor de gehandicapte Marilou met pensioen gaat. Ze is groot fan van rijdende rechter meester Frank Visser. Die heeft op zijn beurt een verrassing voor Gerda.

De 93-jarige Jo wordt in het zonnetje gezet. Zij zorgt al 58 jaar voor haar gehandicapte neef Joop. En Dick heeft een wens: nog één keer rijden in een brandweerwagen. Dick zat vroeger bij de vrijwillige brandweer. Vanwege zijn gezondheid kan dit niet meer. Straatmuzikant Chuck Deely is al jaren een bekend gezicht in het centrum van Den Haag. Ook voor hem hebben we een verrassing.

Zuster Tarcisius heeft als missiezuster in Tanzania bijna 50 jaar lang veel werk verricht. De laatste jaren heeft zij zich als een ‘oma’ ontfermt over 3 jongens. Zij waren er slecht aan toe. Uiteindelijk heeft zuster Tarcisius hen vanwege gezondheidsproblemen achter moeten laten. Hoe zou het nu met hen zijn?

Lee Towers treedt op voor één van zijn grootste fans: Elli. Elli ligt de hele dag op bed door ME en dystrofie. Ondanks alle tegenslag is zij vrolijk en optimistisch. ‘You’ll never walk alone’ is haar lijflied!

Presentatie: Jan Slagter